Vår Verksamhet

Kakor o bullar är det godaste jag vet. Som dotter till en konditor har jag tidiga ”doftförnimmelser” av nybakat bröd. Jag tror att alla människor känner lycka, kärlek, njutning när doften av nybakat bröd kittlar våra näsborrar….. själv har jag en underbar last…..  kanelbullar…mmums. Kakor har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Mandelflarn med riktig mörk choklad kan avnjutas i obegränsad mängd… det är så gott…vill du njuta riktigt på gammaldags konditorivis då skall du beställa en kopp kaffe med en FRAGILITE, så gott…..Det är en varmmaräng som varvas med en slät moccakräm och toppas med mandelflarn och florsocker, lägger sig som ”bomull kring hjärtat”,
eller vem kan motstå bondkakor och  smörkringlor, kanske är de även
dina favoriter..? Vi bakar dem fortfarande på äkta smör enligt 
Konditor Gunnar Lanemos recept. 

Jag gick o funderade en dag, om jag nu bor i ett av landets bördigaste  jordbruksbygder och själv sysslar med det som är människan äldsta tillverkade livsmedel, BRÖD, borde då inte detta hänga ihop ??  Forskade,letade testade och funderade igen…
Idag leverarar lokala odlare vårt mjöl som har vuxit på bördiga
östgötaslätten under ekologiska former . Under ett års tid arbetade vi
mot att ställa om vår produktion i bageriet till att baka med
Ekologiskt odlat mjöl från Östergötland.

Skördat i Östergötland
Bakat i Linköping
Säljs i Linköping

Vi bakar andra bullar.   
KLIMATSMART !! Visst känns det helt naturligt !!!

 Jeanette Lanemo

Mekka Baren